Armer & Rijker
- P. van der Eijk in Den Haag Centraal: “Eerst was er Thomas Piketty, toen was er Roel Visser“.
- Joep van Ruiten in Dagblad van het Noorden: “… waar in 2011 (Platter & Dikker) nog iets van gemeenschappelijkheid werd getoond -we zijn allemaal even erg- ligt de nadruk nu op een confronterende tweedeling“.
Van Rechtswege
- Magazine voor de Rechtspraak: “Het resultaat is een prachtig fotoboek dat letterlijk alle facetten van de praktijk van de rechtspraak toont“.
- AD: “De emoties in de rechtszaal, minutieus door de fotograaf vastgelegd, zijn voelbaar“.
Platter & Dikker
- Het Parool: “Het is een aanklacht tegen de nieuwe mens, en als we dit beeld doortrekken, zijn de foto’s van Visser het visuele bewijsmateriaal“.
- Liesbeth Wytzes in Elsevier: “De foto’s van Roel Visser deden mijn hart sneller kloppen“.
- Het programma OBA Live van Theodor Holman: “Tekst en foto’s zijn geweldig. Een schitterend boek“.
- Vrij Nederland: “Uit deze sociologische exercitie blijkt dat de vertegenwoordigers van de nieuwe platheid alleen lijken te bestaan om gezien te worden“.
Hier in Holland
- De GPD bladen: “Nederland fotografisch gefileerd“.
- De Volkskrant: “Heel Nederland, zo tonen Vissers foto’s, heeft zich overgeleverd aan consumentisme en individualisme. Visser legt daarbij een scherp oog voor detail aan de dag.(..) Weergaloos is zijn portret van een groep van zes vrouwen en meisjes bij de Zwarte Markt in Beverwijk.(..) Maar Visser heeft besloten de zinledigheid met ironie te aanschouwen“.
- Youp van ‘t Hek: “Alle foto’s in dit meesterwerk zijn schitterend“.
- H.J.A Hofland: “Roel Visser is niet alleen de kunstenaar-fotograaf. Binnen deze hoedanigheid is hij de beste eigentijdse gezichtshistoricus die ik ken“.
- Haarlems Dagblad: “In menig opzicht vergelijkbaar met Robert Franks The Americans uit de jaren ’50“.
Zorg in Nederland
- Uit de Journalist: “Visser’s reportage in het kader van de opdracht Zorg in Nederland overvleugelde alles wat er deze maand aan inzendingen op tafel verscheen, vandaar dat een foto uit zijn indrukwekkende serie als ‘Foto van de maand april’ werd aangewezen“.
- Algemeen Dagblad: “Het resultaat is een indringend tijdsbeeld geworden van het lijden dat de mens niet alleen vreest, maar in dit geval ook regelmatig komt opdagen en vaak gepaard gaat met veel emoties“.
De Jaren Negentig
- Nieuwsblad van het Noorden: “Haarscherp en stekend venijnig. De beelden spreken de taal van de jaren negentig, ze geven je een klap in het gezicht en kermen: leef, leef, leef“.
- De Volkskrant: “Als dit het Nederland is van de jaren negentig, dan wordt het tijd om te emigreren“.
- Maandblad Foto: “Niet wat je noemt mooi, maar steeds terzake“.
- Dominee Valkering van de katholieke kerkgemeenschap Amsterdam: “Uw fotoboek De Jaren Negentig inspireerde mij bij het schrijven van mijn paas-preek“.