Fotograaf Roel Visser maakte vooral furore met zijn foto’s waarin een scherpe kritiek op aspecten van de welvaartsstaat naar voren komt. Hier in Holland, het fotoboek dat in 2000 uitkwam, vormt daarin het hoogtepunt. Visser won verschillende prijzen, nationaal en internationaal.

Roel Visser begon zijn loopbaan bij de Nieuwe Revu als klassiek sociaal fotograaf, waar hij vijf jaar werkte. Toen het blad deze lijn verliet haalde Joop Swart hem bij het weekblad de Tijd naar binnen. Hier maakte hij nog verschillende sociale reportages, waar hij ook de teksten voor schreef. Tijdens de fusie van de Tijd en de Haagse Post in HP/ de Tijd, veranderde Vissers werk langzaam van toon en stijl. De consumptiemaatschappij werd nu het leitmotiv, iets waar de Tijd, het Parool en tenslotte HP/ de Tijd hem wekelijks ruimte voor boden. Uit deze wekelijkse series ontstonden de boeken De Jaren Negentig en Hier in Holland.

Naast dit eigen werk levert Roel Visser stockmateriaal aan het ANP. Een totaaloverzicht van opdrachtgevers, publicaties, boeken en prijzen vindt u op de CV.

FacebookTwitterGoogle+Delen